Šokolādes braunijs ar lazdu riekstiem un putukrējumu

Kopējais laiks:
1 h 30 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
8
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

300 g tumšā šokolāde (70 %)
175 g sviests
25 g kakao
300 g cukurs
4 gab. olas WELL DONE
200 g milti
100 g lazdu rieksti
2 g sāls
200 g ķirši
200 g saldais krējums

Pagatavošana

1.
Līdz 170 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 8–10 minūtes apgrauzdē lazdu riekstus, līdz tie ir zeltaini brūni. Atdzesē un smalki sagriež.
2.
Šokolādi kopā ar sviestu izkausē karsta ūdens peldē.
3.
Šokolādei pievieno cukuru, kārtīgi izmaisa.
4.
Pa vienai pievieno olas, izmaisa.
5.
Miltus sasver kopā ar kakao, izmaisa. Iesijā klāt šokolādes masai.
6.
Iemaisa lazdu riekstus. Pievieno sāli un izmaisa.
7.
Cep līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 12–15 minūtes.
8.
Brauniju nedaudz atdzesē, sagriež mazākos gabalos un pasniedz ar putukrējumu un svaigiem ķiršiem.