Sagatavo cepamās formas – tās iesmērē ar sviestu un apber ar kakao.
2.
Ūdens peldē izkausē 200 g šokolādes un 200 g sviesta. Atdzesē.
3.
Atsevišķā bļodā ar rokas slotiņu (vai ar elektrisko rokas mikseri) sakuļ 4 olas un 4 olu dzeltenumus kopā ar 200g cukura, līdz masa kļūst gaiša un uz tās paliek slotiņas sliedes.
4.
Tad caur sietiņu izsijā 200 g miltu un iemaisa ar lāpstiņu vai karoti.
5.
Tad lēnām piejauc izkausētu un atdzesētu šokolādi.
6.
Masu sadala pa trauciņiem – gandrīz līdz pašai augšai.
7.
Cep 8-10 minūtes 200 C.
8.
Izņem no cepeškrāsns un ļauj 1 minūti atdzist, tad izņem no trauciņiem.
9.
Pasniedz siltu ar aveņu ievārījumu, svaigām avenēm. Pārkaisa ar pūdercukuru.