Siltie pupiņu un ceptu dārzeņu salāti
Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
125 g sarkanās paprikas
125 g dzeltenās paprikas
80 g sīpoli
125 g cukīni
1 ēdamkarote olīveļļa
210 g konservētas pupiņas
210 g konservētas lēcas
5 g bazilika lapiņas
150 g tomāti
½ ēdamkarotes balzametiķis
3 g sāls
3 g melnie pipari
Pagatavošana
1.
Paprikām izņem sēklas, tās sagriež lielākos kubiņos. Sīpolus sagriež šķēlītēs, cukīni – plānās ripiņās.
2.
Lielā pannā uzkarsē eļļu, uz lielas liesmas apcep sīpolus, paprikas un cukīni.
3.
Pupiņas un lēcas nokāš un noskalo. Tomātus rupji sasmalcina.
4.
Tomātus, pupiņas un lēcas liek klāt pannā, uzmanīgi apmaisa, pievieno balzametiķi.
5.
Pēc garšas pieber sāli un melnos piparus. Pasniedz karstus un dekorē ar bazilika lapiņām.