Siļķe kažokā

Kopējais laiks:
1 h 10 min
Sagatavošanās laiks:
1 h
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
4
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

500 g siļķu fileja marinādē
200 g kartupeļi
200 g burkāni
350 g vārītas rīvētas bietes
100 g svaigi lociņi
5 olas WELL DONE
150 g skābais krējums
150 g majonēze
½ tējk. sāls
⅓ tējk. pipari

Pagatavošana

Kaut arī siļķe kažokā ir ēdama uzreiz pēc salikšanas kārtās, to ieteicams noturēt ledusskapī vismaz 4 stundas pirms pasniegšanas.
1.
Katlā liek kartupeļus un burkānus un vāra 15 minūtes.
2.
Citā katlā liek olas un vāra 10 minūtes.
3.
Visu atdzesē un sarīvē, bet liek atsevišķos traukos.
4.
Trauciņā sajauc krējumu ar majonēzi, sāli un pipariem.
5.
Sevis izvēlētā traukā kārto pusi no rīvētajiem kartupeļiem.
6.
Pāri pārlej pāris karotes mērces.
7.
Tad uzber sauju sakapāto loku un pusi burkānu.
8.
Liek mērci, siļķi, mērci, lokus, pusi biešu, pusi olu un atkārto no sākuma.
9.
Var veidot gan mazāk, gan vairāk kārtu, viss atkarīgs no trauka izvēles.
10.
Dziļākā traukā būs vairāk kārtu, seklākā – mazāk.
11.
Galvenais, lai virsējā kārta ir rīvētās vārītās olas.
12.
Pasniedz, kad siļķe kažokā iesūkusies un pastāvējusi ledusskapī vismaz 4 stundas.