Siera galete
Kopējais laiks:
50 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
200 g kārtainā mīkla
1 ola
60 g aprikožu ievārījums
60 g kamambēra siers
50 g Dor blue siers
80 g Gorgonzola siers
3 g timiāns
Pagatavošana
Aprikožu ievārījumu var aizstāt ar sev vēlamu, piemēram, plūmju, vīģu, mango vai marakujas.
1.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Kārtaino mīklu atkausē. No kārtainās mīklas plāksnes katras malas nogriež apmēram 5 mm mazu strēmeli.
3.
Sakuļ olu, ar ko apsmērē kārtainās mīklas malas.
4.
Uz malām liek nogrieztās strēmeles, piegriež maliņas, apsmērē ar olu, vidu sadursta ar dakšiņu.
5.
Liek cepties uz 15 minūtēm, līdz galete ir zeltaini brūna.
6.
Izņem no krāsns, vidu mazliet ieplacina. Uzsmērē apmēram 1 ēdamkaroti ievārījuma katrai galetei. Pa virsu kārto sieru izlasi.
7.
Liek cepties uz 5–10 minūtēm, līdz siers ir izkusis.
8.
Pārber ar timiāna lapiņām.