Sezamā panēts tunča steiks

Kopējais laiks:
9 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
4 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

500 g tunča filejas steiks
200 g sezama sēkliņas
100 g rīvmaize
50 g milti
1 ola
3 g sāls
50 g šalotes sīpoli
10 g kinza
5 g pētersīļi
10 g ķiploki
20 g laima sula
150 g olīveļļa
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
1 g čili pulveris
100 g rukola vai citi lapu salāti
100 g olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

Var pasniegt arī ar rīsiem.
1.
Traukā sajauc sezama sēkliņas ar rīvmaizi.
2.
Virtuves kombainā vai blenderī liek šalotes sīpolus, kinzu, pētersīļus, ķiplokus, laima sulu, olīveļļu, piparus, sāli un čili pulveri.
3.
Sablendē tā, lai paliek nelielāki gabaliņi.
4.
Tunča filejas steiku nosusina ar papīra salveti.
5.
Tunci apber ar sāli, apviļā miltos, tad olā, tad sezama sēklu un rīvmaizes maisījumā.
6.
Pannā uzkarsē eļļu un cep tunča steiku pa 2 minūtēm no katras puses.
7.
Noņem no pannas un uzliek uz restītes, lai nopil liekā eļļā.
8.
Pasniedz ar rukolu, kam pāri pārlieta puse čimičuri mērces.
9.
Pa virsu kārto sagrieztu tunča steiku un atlikušo mērci.