Lēcas kārtīgi noskalo ar aukstu ūdeni, līdz ūdens kļuvis dzidrs.
2.
Kad lēcas noskalotas, tās liek katlā, pievieno melno piparu graudus, rozmarīnu, pusi dārzeņu buljona, pusi timiāna. Uzkarsē uz lielas uguns, tad samazina līdz vidējai, lēcas vāra 20–25 minūtes, līdz tās kļuvušas mīkstas.
3.
Kamēr lēcas vārās, sakapā sīpolus, ķiplokus, kalē lapu salātus un sēnes.
4.
Kaltā uz vidējas uguns uzkarsē olīveļļu un pievieno sīpolus. Tos cep apmēram 5 minūtes, laiku pa laikam maisot, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi un mīksti.
5.
Pievieno sēnes un ļauj tām netraucēti apcepties 3 minūtes, pēc tam sēnes kārtīgi samaisa un pārber pāri melnos piparus un sāli.
6.
Pievieno ķiplokus, atlikušo timiānu un čili pārslas. Pārlej pāri baltvīnu un ļauj sautēties 2–3 minūtes.
7.
Pēc tam pievieno tahini pastu, sojas mērci un kārtīgi samaisa.
8.
Pievieno vārītās un nosusinātās lēcas, atlikušo buljonu un svaigo krējumu vai kokosriekstu pienu. Kārtīgi samaisa, un sautējumu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
9.
Kad sautējums vārās, pusi no tā uzmanīgi lej blenderī. Blendē, līdz maisījums ir sabiezējis, pēc tam masu pārlej atpakaļ katlā un samaisa.
10.
Pēdējos pievieno kalē lapu salātus, sautē apmēram 3–4 minūtes, līdz tie kļuvuši spilgti zaļi. Iemaisa balzametiķi, nogaršo un pievieno sāli un piparus pēc garšas.
11.
Sautējumu pasniedz kopā ar grauzdētu čabatas maizīti.