Sēņu risoto

Kopējais laiks:
2 h
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

100 g arborio rīsi
40 g baltvīns
8 g sāls
5 g pipari
400 ml buljons
20 g sviests
150 g šampinjoni
20 g siers Parmigiano reggiano
150 g šalotes sīpoli
3 g timiāns
20 g olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

1.
Katlā uzsilda buljonu.
2.
Citā sakarsētā katlā apcep šalotes sīpolus, līdz tie kļūst mīksti.
3.
Pievieno sēnes, timiānu un sautē uz vidējas uguns, līdz sēnes sāk apcepties.
4.
Pielej klāt vīnu, un sautē, līdz tas pilnībā reducējies. Ik pa laikam apmaisa.
5.
Rīsus atsevišķā bļodā noskalo ar aukstu ūdeni. Atkārto trīs reizes līdz ūdens palicis dzidrs. Pievieno sēnēm. Izmaisa.
6.
Vairākās daļās pievieno sakarsēto buljonu, līdz tas iesūcies rīsos. Pievieno sviestu.
7.
Kad viss buljons pievienots, ļauj rīsiem sautēties 15 minūtes.
8.
Noņem no uguns, pievieno sāli, piparus, sieru un zaļumus pēc izvēles.