Izteiksmīga burkānu mērce ar sāļajiem sēklu kraukšķiem. Kraukšķīga uzkoda, ko lieliski papildina biezā un krēmīgā burkānu mērce. Dipi mērci iespējams pasniegt ar jebkāda veida uzkodām vai sausiņiem, un tā lieliski piestāvēs jebkuram pamatēdienam.
1.
Pagatavo sēklu kraukšķus. Kviešu miltus aplej ar verdošu ūdeni un kārtīgi samaisa līdz viendabīgai masai. Ber klāt sēklu maisījumu un sāli, samaisa. Pievieno eļļu un sakapātus riekstus, visu kārtīgi samīca. Liek starp cepamā papīra sloksnēm un izrullē pēc iespējas plāni. Cep 200 °C temperatūrā aptuveni 10 minūtes.
2.
Pagatavo burkānu mērci. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C temperatūrai. Burkānus nomizo, sagriež ripās un apviļā eļļā un garšvielās. Izklāj uz cepamā papīra pa visu pannu.
3.
Cep 50 minūtes vai līdz burkāni ir mīksti. Cepšanas laikā 1–2 reizes vēlams apmaisīt. Kad burkāni atdzisuši, tos liek blenderī kopā ar visām pārējām sastāvdaļām un maļ, līdz masa ieguvusi vienmērīgu konsistenci.