Sāļie biezpiena cepumi ar ķimenēm

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
30
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

350 g sviests
350 g biezpiens
350 g + mīklas rullēšanai milti
1 tējkarote + pārbēršanai ķimenes
1 tējkarote + pārbēršanai sāls
1 ola

Pagatavošana

Cepumu pagatavošana ir ļoti vienkārša. Jāņem vērā tikai divas lietas – produktiem jābūt istabas temperatūrā un mīkla jāatdzesē vismaz 4 stundas ledusskapī.
1.
Bļodā liek biezpienu, sviestu, miltus, sāli un ķimenes.
2.
Visu sajauc kopā un samīca viendabīgā masā.
3.
Mīklu pārklāj pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz 4 stundām atdzist.
4.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
5.
Mīklu izrullē apmērām 0,5 cm biezumā, sagriež standziņās vai izspiež aplīšus.
6.
Liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru, apziež ar olu, pārber ar ķimenēm un sāli.
7.
Liek cepties uz 15–17 minūtēm.