Rīsu sacepums ar jūras veltēm

Kopējais laiks:
1 h 10 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 g risotto rīsi
250 ml kokosriekstu krēms
250 ml ūdens
25 g ingvers
170 g jūras velšu kokteilis
100 g garneles
2 tējkarotes Tom Yum garšvielu maisījums
½ tējkarote čili
½ apelsīns
130 g burkāns
50 g sīpoli
180 g smalcināti tomāti savā sulā
2 ķiploka daiviņas
5 g baziliks
½ tējkarote cukurs
1 ēdamkarote eļļa cepšanai

Pagatavošana

1.
Atkausē jūras velšu produktus un, ja nepieciešams, iztīra tos.
2.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 240 grādiem.
3.
Gatavo tomātu mērci, liek uz uzkarsētas pannas sasmalcinātus tomātus savā sulā, pievieno sāli, čili un cukuru. Ļauj visam paburbuļot uz lēnas uguns 10 – 15 minūtes.
4.
Pievieno saspiestu ķiploku un viegli sakapātu baziliku. Apmaisa un beidz karsēt.
5.
Nomizo un sakapā sīpolus, nomizo burkānus un sagriež strēmelēs.
6.
Uzkarsē dziļu pannu ar vāku vai cepamo trauku, kuru var pārklāt ar foliju.
7.
Pannā liek cepties sīpolus, kad tie kļuvuši caurspīdīgi pievieno burkānus, apcep.
8.
Notīra un sarīvē ingvera sakni, to pievieno sīpoliem un burkāniem. Pievieno apelsīna sulu un kokosriekstu krēmu, Tom Yum garšvielu maisījumu un ūdeni, ļauj uzmest pirmo burbuli. Ņem nost no uguns.
9.
Liek klāt jūras velšu produktus, apmaisa. Pievieno rīsus, izlīdzina. Liek viršu vāku vai foliju. Cep apmēram 30 - 40 minūtes. Līdz rīsi ir gatavi.