Atkausē jūras velšu produktus un, ja nepieciešams, iztīra tos.
2.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 240 grādiem.
3.
Gatavo tomātu mērci, liek uz uzkarsētas pannas sasmalcinātus tomātus savā sulā, pievieno sāli, čili un cukuru. Ļauj visam paburbuļot uz lēnas uguns 10 – 15 minūtes.
4.
Pievieno saspiestu ķiploku un viegli sakapātu baziliku. Apmaisa un beidz karsēt.
5.
Nomizo un sakapā sīpolus, nomizo burkānus un sagriež strēmelēs.
6.
Uzkarsē dziļu pannu ar vāku vai cepamo trauku, kuru var pārklāt ar foliju.
7.
Pannā liek cepties sīpolus, kad tie kļuvuši caurspīdīgi pievieno burkānus, apcep.
8.
Notīra un sarīvē ingvera sakni, to pievieno sīpoliem un burkāniem. Pievieno apelsīna sulu un kokosriekstu krēmu, Tom Yum garšvielu maisījumu un ūdeni, ļauj uzmest pirmo burbuli. Ņem nost no uguns.
9.
Liek klāt jūras velšu produktus, apmaisa. Pievieno rīsus, izlīdzina. Liek viršu vāku vai foliju.
Cep apmēram 30 - 40 minūtes. Līdz rīsi ir gatavi.