Rīsu bļoda ar tofu

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

120 g savvaļas rīsi
200 g tofu (cietā)
2 ēdamkarotes zemesriekstu sviests
2 ēdamkarotes sojas mērce
1 ēdamkarote sriračas mērces vai čili pulveris
1 ēdamkarote eļļa
1 tējkarote ķiploku pulveris
3 ēdamkarotes ūdens
200 g sviesta pupiņas
1 daiviņa ķiploki

Pagatavošana

1.
Tofu gabalu ietin papīra dvieļos un uzliec tam virsū ko smagu – vairākas grāmatas, bļodu vai ko līdzīgu. Tas nepieciešams, lai izspiestu no tofu lieko ūdeni. Paturi tofu zem sloga vismaz 20 minūtes.
2.
Tikmēr pagatavo rīsus atbilstoši uz norādījumiem uz iepakojuma.
3.
Citā katlā lej ūdeni un liek to vārīties, pievieno sāli un uz 2 minūtēm ieliek sviesta pupiņas. Tās nokāš un nosusina. Liek uz pannas cepties zeltaini brūnas, pievieno sāls šķipsnu un daiviņu ķilpoka.
4.
Bļodiņā samaisi zemesriekstu sviestu ar sojas mērci, medu, aso mērci (vai čili pulveri), kokosriekstu eļļu, ķiploku pulveri un ūdeni. Kārtīgi izmaisi. Pagaršo, un, ja vēlies – pielāgo garšu savai gaumei, pievienojot vēl zemesriekstu sviestu, sojas mērci vai medu.
5.
Kad ūdens no tofu izspiests, sagriez tofu ~1 cm lielos kubiņos. Apcep pannā nelielā eļļas daudzumā, līdz tofu gabaliņi ir apbrūnējuši no visām pusēm. Tad lej pannā sagatavoto mērci un uz nelielas uguns maisot pacep visu vēl 3 minūtes, līdz mērce ir aplipusi ap tofu gabaliņiem.
6.
Rīsus liek bļodiņā, tiem pievieno pikanto tofu un sviesta pupiņas.