Šefpavāra Laura Aleksejeva recepte sadarbībā ar MAXIMA
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
100 g WELL DONE apaļo graudu rīsi
2 ķiploka daiviņas
20 ml WELL DONE olīveļļas
200 g Rīvēta cukīni vai kabača
50 ml kokosriekstu piena
1 ēdamkarote svaigas sakapātas piparmētras
150 g Atlantika vegānu garneles
50 g Atlantika vegānu sarkanie ikri
Pagatavošana
1.
Katliņā sakarsē WELL DONE olīveļļu un apcep veselas ķiploka daiviņas, pēc tam izņem tās no katliņa.
2.
Pievieno WELL DONE apaļo graudu rīsus un, intensīvi maisot, viegli apcep uz vidējas uguns. Pakāpeniski pielej klāt 100 ml ūdens. Atkārto darbību vairākas reizes līdz rīsi izvārās gandrīz gatavi.
3.
Pievieno rīsiem sāli un citas iecienītas garšvielas.
4.
Pirms pasniegšanas rīsiem pievieno klāt rīvētu cukīni, sasmalcinātu apcepto ķiploku, kokosriekstu pienu un piparmētru, un rūpīgi samaisa.
5.
Pašās beigās pievieno klāt vegānu garneles un rūpīgi samaisa.