Plūmes var aizstāt ar jebkuru citu augli vai ogu – persikiem, āboliem, ķiršiem, mellenēm, avenēm. Kūku gatavot iepriekšējā dienā.
1.
Izņem plūmēm kauliņus, apslaka ar citronu sulu un pārber ar cukuru.
2.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
3.
Sasmalcina cepumus, tiem pievieno vaniļas cukuru. Izkausē sviestu, pievieno to cepumu masai un saspaida. Ņem kūkas formu ar diametru 16 - 18 centimetri, ieklāj cepamo papīru kūkas formās apakšā. Cepumu masu piespiež pie formās maliņām un pamatnes.
4.
Liek bļodā rikotas sieru un krēmsieru, pievieno olas un saputo, pievieno cukuru, vaniļas pāksts sēkliņas un miltus, saputo masu un pilda ½ masas uz cepumu pamatnes.
5.
Pusi no plūmēm kāro uz krēma, liek pāri atlikušo siera masu.
6.
Cep 10 – 12 minūtes 180 grādos. Tad grādus samazina līdz 150 grādiem un cep 20 – 30 minūtes. Pildījumam pa vidu ir jābūt mazliet mīkstam, lai viegli pieskaroties ir sajūta, ka sabiezējis, bet ne šķidrs. Kad kūka izcepusies, to liek atdzesēties un pēc tam ledusskapī.
7.
Atlikušās plūmes liek uz sakarsētas pannas un apcep un atdzesē. Tās liek viršu kūkai pasniegšanas brīdī.