Ramen ar ingveru un vistu
Kopējais laiks:
1 h 20 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
250 g vistas filejas
10 g olīveļļa
5 g Hello curry garšviela
3 g kajennas pipari
5 g ķiploki
0,5 l ūdens
1 vistas buljona kubiņš
45 g sojas mērce
30 g sarkanā karija pasta
8 g ingvers
8 g sarkanais karijs
½ tējkarotes melnie pipari
20 g medus
125 g kokosriekstu piens
2 olas WELL DONE
75 g burkāni
125 g šampinjoni
100 g olu nūdeles
175 g sviesta ķirbis
10 g lociņi
Pagatavošana
Silta un sildoša bagātīga zupa. Aizņem laiku, bet noteikti ir to vērts.
1.
Pagatavo nūdeles atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma.
2.
Katliņā uzvāra ūdeni, liek tajā istabas temperatūrā turētas olas un vāra 5 minūtes, pēc vārīšanas atdzesē aukstā ūdenī.
3.
Vistas filejas liek bļodā, apslaka ar olīveļļu, piespiež ķiplokus, pievieno garšvielas Hello curry, Kajennas piparus, kārtīgi iemasē un noliek malā.
4.
Pagatavo buljonu: katlā liek vārīties ūdeni, pievieno buljona kubiņu, sojas mērci, sarkanā karija pastu, rīvētu ingveru, Paneng, melnos piparus un medu.
5.
Uzliek vāku un vāra 15–20 minūtes, pēc vārīšanas buljonu nokāš.
6.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 220 ºC temperatūrai.
7.
Ķirbi sagriež gabaliņos, pievieno Hello curry garšvielu, sāli, eļļu, liek uz plāts, kas apklāta ar cepamo papīru, un cep 15 minūtes.
8.
Burkānus nomizo un ar dārzeņu griezēju sagriež strēmelītēs.
9.
Sēnes nomizo un sagriež šķēlītēs.
10.
Uz pannas sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas, liek cepties sēnes, kad tās ir zeltaini brūnas, pievieno burkānus un cep vēl 2 minūtes, pēc tam liek bļodiņā.
11.
Uz tās pašas pannas uzkarsē 1 ēdamkaroti eļļas un liek cepties vistas fileju, vistu cep no abām pusēm skaisti brūnu, uzliek vāku, lai pasutinātos.
12.
Kad filejas izcepušās, tās sagriež šķēlītēs.
13.
Nokāsto buljonu liek karsēties, pievieno kokosriekstu pienu.
14.
Pagaršo un, ja nepieciešams pievieno, vēl ingveru vai citas garšvielas.
15.
Liek visas sastāvdaļas bļodā – olu nūdeles, burkānus un sēnes, vistas filejas šķēlītes un sviesta ķirbja gabaliņus.
16.
Pārlej ar karstu buljonu, pa virsu liek mīksti vārītu olu un dekorē ar lociņiem.