Rabarberu uzpūtenis

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

300 g rabarberi
200 g ūdens
3 g kardamons
10 g vaniļas cukurs
150 g cukurs
50–60 g manna
400 g piens
¼ vaniļas pāksts

Pagatavošana

Šis deserts ir piemērots vegāniem, ja pienu nomaina uz augu dzērienu. Kardamons dod īpaši patīkamu garšu.
1.
Rabarberus sagriež samalkos kubiņos, katliņā lej ūdeni, pievieno rabarberus, abu veidu cukuru un kardamonu. Ļauj uzvārīties un vāra, kamēr rabarberi ir mīksti.
2.
Mannu pievieno, visu laiku maisot, lai neveidotos kunkuļi. Uzvāra, ļauj mannai sabiezēt. Atcerieties, atdzisusi tā kļūs biezāka.
3.
Masu atdzesē ūdens peldē. Kad tā ir silta, sāk putot. Tas var aizņem laiku, jāsaputo gaisīgā masā.
4.
Bļodiņā lej pienu, tam pievieno sēkliņas no vaniļas pāksts un iemaisa. Liek pa virsu rabarberu uzpūteni.