Kraukšķīga pamatnīte ar saldenu un gaisīgu meringu.
1.
Pagatavo mīklu. Miltus, cukuru un sviestu liek virtuves kombainā un maisa vai arī aši ar rokām sadrupina drumstalainu masu. Pa vienai ēdamkarotei pievieno ūdeni, līdz iegūst viendabīgu mīklu. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
2.
Rabarberus sagriež mazos kubiņos, liek katliņā kopā ar avenēm un karsē. Vāra, līdz izveidojas viendabīga masa. Izberž cauri sietiņam un mazliet atdzesē.
3.
Mafinu pannu ietauko ar sviestu. Galda virsmu viegli apkaisa ar miltiem, un izrullē apmēram 3–4 mm biezu mīklu. Ņem glāzi 7–8 cm/dm un izspiež aplīšus. Tos liek mafinu formā un piespiež maliņas uz augšu, veidojot tartes formu. Liek ledusskapī vismaz uz 15 minūtēm.
4.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai. Tartes cep 20 minūtes, līdz tās ir ieguvušas zeltaini brūnu nokrāsu.
5.
Iebiezināto pienu sajauc ar iegūto rabarberu un aveņu biezeni.
6.
Tartēs lej krēmu, kurā iespiež pa vienai avenei. Liek atpakaļ cepties uz 5 minūtēm. Atdzesē.
7.
Pagatavo meringu. Katliņā ielej ūdeni un cukuru un karsē līdz 116 ºC temperatūrai. Kad sasniedz 112 ºC temperatūru, sāk putot olu baltumus. Turpinot putot, lēnām pievieno sakarsēto ūdeni ar cukuru. Puto, līdz masa ir mazliet padzisusi un vijīgi stingra. Meringu liek vai uzspiež uz tartītēm un apdedzina ar degli.