Puravu un kartupeļu biezzupa
Kopējais laiks:
25 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Vegāna
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
100 g puravi
200 g kartupeļi
30 g seleriju kāti
10 g ķiploki
300 ml ūdens
125 ml auzu kulinārijas krēms
1 tējkarote sāls
½ tējkarotes svaigi malti melnie pipari
½ tējkarotes kaltēts timiāns
30 g olīveļļa cepšanai
10 g svaigi lociņi
Pagatavošana
Zupu var pasniegt vegānisko krējumu un maizi.
1.
Katlā uzkarsē eļļu un liek cepties selerijas, puravus un ķiplokus, cep 3 minūtes.
2.
Pievieno garšvielas un kartupeļus un maisot apcep 1 minūti.
3.
Pielej ūdeni, nogriež uguni uz vidēju, un zupu vāra 15 minūtes.
4.
Pievieno auzu kulinārijas krēmu, ar rokas blenderi zupu sablendē un vāra vēl 5 minūtes.
5.
Pasniedz ar sakapātiem lociņiem.