Punšs ar rozmarīnu un granātābolu

Kopējais laiks:
2 h 15 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
2 h
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
4
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

1 l granātābolu sula
1 lauru lapa
20 g rozmarīns
6 krustnagliņas
60 g brūnais cukurs
1 apelsīns
1 kanēļa standziņa
300 ml toniks
40 g sarkanvīna etiķis
300 ml Prosecco
1 granātābols
1 vaniļas pāksts

Pagatavošana

Ja punšu vēlas bezalkoholisku, tad Prosecco vietā var likt toniku.
1.
Katliņā liek granātābolu sulu, pusi rozmarīna, kanēļa standziņu, smalki sarīvētu apelsīna mizu, krustnagliņas, lauru lapu, uz pusēm pārgrieztu vaniļas pāksti un cukuru.
2.
Uzsilda uz mazas uguns, līdz cukurs izkusis.
3.
Noņem no uguns un uzliek vāku.
4.
Atstāj vismaz uz 2 stundām.
5.
Pēc 2 stundām nokāš, pievieno sarkanvīna etiķi, toniku, Prosecco un izlobītas granātābola sēklas.
6.
Pasniedz atdzesētu.