Vegāniskajā versijā saldo krējumu var aizstāt ar kokosriekstu krēmu.
1.
Pilngraudu pastu pagatavo pēc norādījumiem uz iepakojuma. Kad pasta izvārījusies, daļu ūdens ielej trauciņā, pastu notecina.
2.
Ķirbi sagriež mazos kubiņos. Katlā izkausē sviestu, kur apcep sasmalcinātas ķiploka daiviņas. Pievieno ķirbjus un maisot apcep 2–3 minūtes, tad pievieno ūdeni, uzliek vāku, uzvāra, samazina liesmu, un ļauj visam sautēties 10 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Pievieno saldo krējumu, sāli un čili pārslas. Kad ķirbji ir mīksti, tos sablendē viendabīgā masā.
3.
Ķirbju biezenim pievieno pilngraudu pastu. Ja izskatās par biezu, pievieno mazliet pastas vārīšanas ūdeni.
4.
Pastu pasniedz ar rīvētu sieru, spinātu lapiņām un ciedru riekstiem.