Pildīts ķirbis ar malto gaļu, papriku un sēnēm

Kopējais laiks:
1 h 20 min
Sagatavošanās laiks:
40 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

700 g muskata ķirbis
150 g paprikas
100 g šampinjoni
100 g saldais krējums
100 g sīpoli
10 g sāls
10 g svaigi malti melnie pipari
20 g olīveļļa cepšanai
30 g Maasdam siers
250g malta cūkgaļa

Pagatavošana

1.
Paprikas un šampinjonus nomazgā un sagriež mazākos gabalos.
2.
Sīpolus nomizo un smalki sagriež.
3.
Sakarsētā pannā liek cepties sīpolus kopā ar šampinjoniem. Pievieno paprikas. Nedaudz apsautē un pievieno saldo krējumu. Noņem no uguns un atstāj atdzist.
4.
Bļodā liek malto gaļu, pievieno saceptos šampinjonus ar paprikām, sāli un piparus pēc garšas.
5.
Ķirbi iztīra no sēklām un izgrebj nedaudz lielāku vidu. Tajā pilda maltās gaļas masu.
6.
Liek cepties līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 30 minūtes.
7.
Pēc 30 minūtēm ķirbi izņem no krāsns, apber ar sieru un liek cepties vēl 10 minūtes.