Ar putotu krēmsieru pildīts franču grauzdiņš
Kopējais laiks:
20 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
150 g baltmaize
100 g krēmsiers
50 g saldais krējums
20 g medus
5 g vaniļa putotajam sieram
2 gab. olas WELL DONE
100 g piens
5 g vaniļa
2 g kanēlis WELL DONE
1 g sāls
150 g avenes vai citas ogas WELL DONE
30 g citronu sula
10 g citronu miziņa
50 g cukurs
100 g sviests cepšanai
Pagatavošana
Ogas var izvēlēties un mainīt atkarībā no sezonas.
1.
Sajauc krēmsieru, saldo krējumu, medu un vaniļu, ko uzputo ar virtuves kombaina, rokas miksera vai blendera palīdzību.
2.
Baltmaizi sagriež 4 cm biezās šķēlēs.
3.
Ar nazīša palīdzību no vienas puses nedaudz iegriež un, kustinot nazi, maizes vidū izveido kabatu.
4.
Katru biezo šķēli pilda ar krēmsieru.
5.
Bļodā sajauc olas, vaniļu, kanēli, pienu un sāli un sakuļ.
6.
Maizes šķēles liek bļodā un apviļā olas maisījumā, ļaujot tam nedaudz iesūkties.
7.
Atsevišķā traukā samaisa svaigās avenes ar cukuru, citronu sulu un citrona miziņu.
8.
Uz vidējas uguns uzkarsē pannu un izkausē pusi sviesta.
9.
Pa divām liek cepties maizītes.
10.
Cep no katras puses 3–4 minūtes, līdz tās ir zeltainas.
11.
Pasniedz ar avenēm.