Pildīti jaunie kabacīši

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

500 g kabači
5 g olīveļļa
2 g ķiploki
120 g konservētas lēcas
125 g sēnes
60 g sīpoli
2 g sāls
1 g čili
50 g mocarellas siers
50 g siers
5 g kinza
35 g mērce ar ceptu papriku un baklažāniem

Pagatavošana

1.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Kabačus nomazgā, pārgriež uz pusēm un ar karoti izņem vidu.
3.
Kabačus liek uz cepamās pannas, viegli apslaka ar eļļu, kas samaisīta kopā ar saspiestu ķiploka daiviņu. Liek cepties uz 15 minūtēm.
4.
Tikmēr sēnes sagriež šķēlītēs un sīpolus sasmalcina. Sakarsē pannā eļļu un liek cepties. Pievieno otru daiviņu ķiploka. Cep, kamēr sēnes ir zeltaini brūnas.
5.
Lēcas noskalo un pievieno sēnēm. Apmaisa un pievieno mērci ar ceptu papriku un baklažāniem. Pagaršo un pievieno sāli un čili. Nedaudz atdzesē. Masā iemaisa pusi no abu veidu sieriem.
6.
Izceptajos kabačos liek lēcu pildījumu un pārber ar atlikušo sieru.
7.
Liek cepeškrāsnī un cep 10 minūtes.
8.
Pasniedz ar sasmalcinātu kinzu.