Pildītas paprikas ar kvinoju un batātēm
Kopējais laiks:
2 h
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
1 h 30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
600 g paprikas
120 g kvinoja
200 g batātes
40 g pētersīļi
100 g Maasdam siers
2 g sāls
2 g pipari
Pagatavošana
1.
Kvinoju vāra sālsūdenī 8 minūtes, noņem no uguns, uzliek vāku un atstāj uzbriest.
2.
Saldos kartupeļus nomizo un sagriež mazākos gabalos.
3.
Paprikas pārgriež horizontāli uz pusēm, izņem sēklas.
4.
Kvinoju sajauc kopā ar saldajiem kartupeļiem, smalki sagrieztiem pētersīļiem un sarīvētu sieru. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
5.
Masu pilda papriku pusītēs.
6.
Cep līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes.