Pildītas olas

Kopējais laiks:
25 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
20
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

20 olas WELL DONE
150 g majonēze
400 g marinētas bietes
20 g marinēti gurķi
1 avokado WELL DONE
1 tējkarote mārrutki
50 g bekons
30 g skābais krējums
1 tējkarote dzeltenā karija pulveris
¼ tējkarotes čili pulveris
½ tējkarotes paprikas pulveris
10 g maurloki
20 g marinēti halapenjo pipari
20 g paprikas
20 g marinētas siļķes
10 g lociņi
10 g dilles
1 ēdamkarote sinepes

Pagatavošana

Olas var pildīt ar dažādiem pildījumiem, katru no tiem var uzservēt ar kaut ko citu un mainīt vietām šīs sastāvdaļas.
1.
Visas olas liek katlā un vāra 10–12 minūtes, pēc tam atdzesē ledainā ūdenī.
2.
Kad olas atdzisušas, tās nomizo un pārgriež uz pusēm.
3.
No olām izņem dzeltenumus, ko sastampā ar dakšu un sadala pa četriem trauciņiem.
4.
Blenderī liek gandrīz visas marinētās bietes ar visu marinādi, atstāj pāris karotes olu dekorēšanai.
5.
Masu sablendē, un tajā liek 8 olu pusītes.
6.
Tās notur ledusskapī 2–10 stundas, jo ilgāk noturēs, jo košāka būs to krāsa.
7.
Trīs no četriem dzeltenumu trauciņiem pievieno majonēzi.
8.
Vienam no tiem klāt liek 1 karoti no sablendēto biešu masas krāsai.
9.
Citam pieliek karija pulveri un paprikas pulveri, kā arī čili.
10.
Vēl vienam pievieno avokado, un visu labi sastampā kopā.
11.
Ceturtajam pievieno skābo krējumu un mārrutkus, kā arī sakapātus maurlokus.
12.
Gatavās masas sapilda konditorejas tūtās un pilda tukšajās olu pusītēs.
13.
Olas dekorē ar halapenjo pipariem, dillēm, lociņiem, ceptu bekonu, marinētu siļķi, gurķīšiem, papriku un marinētām bietēm.