Pikantie kartupeļi ar cūkgaļu

Kopējais laiks:
1 h 20 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

500 g kartupeļi
800 g cūkgaļas ribiņas
100 g barbekjū mērce
60 g sviests
10 g olīveļļa cepšanai
40 g kviešu milti
10 g kajennas pipari
10 g kūpinātas paprikas pulveris
10 g čili pārslas
15 g sāls
5 g pipari
50 g tomātu pasta
150 g Maasdam siers

Pagatavošana

1.
Kartupeļus nomazgā un liek bļodā kopā ar Kajennas pipariem, kūpinātu papriku, čili pārslām, sāli un pipariem. Kārtīgi izmaisa. Pievieno kviešu miltus, izmaisa. Liek uz cepamās pannas.
2.
Cūkgaļas ribiņas iesmērē ar BBQ mērci un tomātu pastu, pievieno sāli un piparus. Liek uz otras cepamās pannas.
3.
Abas pannas liek līdz 190 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 40 līdz 50 minūtes. Kad kartupeļi gatavi, izņem tos no krāsns, ar karoti saspiež un uzrīvē sieru. Liek vēl uz 10 minūtēm cepties.
4.
Pasniedz ar svaigiem salātiem pēc izvēles.