Pikantais cūkgaļas cauraudzītis ar grilētiem tomātiem

Kopējais laiks:
1 h 20 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
1 h
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g kūpināta cūkgaļas pavēdere
3 ķiploku daiviņas
1 tējkarote graudu piparu maisījums
¼ tējkarotes sasmalcināts čili
2 gab. rozmarīna zariņi
4 g sāls
150 g ķiršu tomāti WELL DONE

Pagatavošana

Gaļai jābūt speķa kārtiņai klāt, lai tā būtu sulīgāka. Vēlams gaļu iemarinēt iepriekšējā vakarā. Piparus var saberzt piestiņā vai saspiest ar āmuru starp dvielīšiem. Pipariem jābūt rupjos gabaliņos. Gaļu un tomātus var gatavot uz grila, tad būs fantastiska dūmu garša.
1.
Sagriež gaļu 7 cm lielos gabalos. Piespiež ķiploka daiviņas, vienu atstājot tomātiem, saberž piparus, tos nesasmalcinot, pievieno čili, eļļu un rozmarīnu. Visu kārtīgi iemasē gaļā. Pārklāj ar pārtikas plēvi, un liek ledusskapī iemarinēties.
2.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
3.
Tomātiem piespiež ķiploku, pārber ar sāli un apslaka ar olīveļļu.
4.
Īsi pirms cepšanas gaļai pievieno un iemasē sāli.
5.
Liek gaļu uz cepamās pannas, blakus liek tomātus. Cep 50–60 minūtes.
6.
Pasniedz ar svaigiem salātiem.