Pikantā arrabiata penne

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 g pasta penne
20 + 20 g olīveļļa
350 g ķiršu tomāti WELL DONE
15 g ķiploki
100 g sīpoli
½ tējkarotes cukurs
4 g čili
3 g sāls
2 g melnie pipari
40 g cietais siers

Pagatavošana

1.
Čili var pievienot pēc savas asuma skalas.
2.
Pagatavo pasta penne pēc norādījumiem uz iepakojuma, pievienojot nedaudz olīveļļas. Atlej 2–3 kausiņus ar makaronu ūdeni bļodiņā.
3.
Ķiplokus un sīpolus sasmalcina, tomātus pārgriež uz pusēm, cieto sieru sarīvē.
4.
Uzkarsē pannā eļļu. Liek cepties tomātus, ķiplokus un sīpolus. Maisot cep apmēram 2 minūtes vai līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.
5.
Pievieno čili, cukuru, sāli un maltus melnos piparus. Turpina cept 1–2 minūtes uz nelielas uguns.
6.
Pievieno pastu, apmaisa, pievieno 1–2 kausiņus pastas ūdens, apmaisa, pievieno daļu rīvētā siera, apmaisa. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas un pastas ūdeni.
7.
Pasniedzot pārber atlikušo sieru.