Pagatavo pasta penne pēc norādījumiem uz iepakojuma, pievienojot nedaudz olīveļļas. Atlej 2–3 kausiņus ar makaronu ūdeni bļodiņā.
3.
Ķiplokus un sīpolus sasmalcina, tomātus pārgriež uz pusēm, cieto sieru sarīvē.
4.
Uzkarsē pannā eļļu. Liek cepties tomātus, ķiplokus un sīpolus. Maisot cep apmēram 2 minūtes vai līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.
5.
Pievieno čili, cukuru, sāli un maltus melnos piparus. Turpina cept 1–2 minūtes uz nelielas uguns.
6.
Pievieno pastu, apmaisa, pievieno 1–2 kausiņus pastas ūdens, apmaisa, pievieno daļu rīvētā siera, apmaisa. Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl garšvielas un pastas ūdeni.