Saldas un pufīgas persiku kūciņas ar patīkamu skābenumu. Pasniegt var gan ar vaniļas saldējumu, gan notiesāt tāpat.
1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 ºC temperatūrai.
2.
Ņem metāla kēksiņu formu, iesmērē katrā formā 3 g sviesta un iekaisa 3 g cukura.
3.
Sākotnēji persikus sagriež daiviņās un katrā ietaukotajā formā ieliek 3 daiviņas. Kad viss sapildīts, pārējās persiku daiviņas sagriež gabaliņos.
4.
Sajauc miltus, cepamo pulveri un sāli.
5.
Atsevišķā bļodā sakuļ sviestu, medu, skābo krējumu un olu. Turpinot kult, pa ēdamkarotei pievieno sausās sastāvdaļas. Kad mīkla sajaukta, iemaisa atlikušos persiku gabaliņus.
6.
Mīklu liek formās pa virsu saliktajām persiku daiviņām. Cep 25–30 minūtes, līdz kūciņas gatavas. To var pārbaudīt, ieliekot bambusa irbulīti mīklā, ja mīkla nelīp tam klāt, kūciņas ir gatavas.
7.
Pasniedz karstas ar saldējumu vai bauda atdzesētas.