Pavasara salāti ar zaļumu mērci
Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
20 g pētersīļi
20 g spināti
10 g lociņi
½ citrons
10 g ābolu etiķis
4 gab. anšovu filejas
50 g olīveļļa
50 g majonēze
5 g ķiploki
2 g sāls
2 g pipari
100 g jaunie kāposti
100 g redīsi
100 g gurķi
50 g cukurzirņi
125 g mini mocarella
20 g svaigi dīgsti
Pagatavošana
1.
Mērce būs lielisks pamats jebkuru svaigu dārzeņu salātiem.
2.
Blenderī liek visus zaļumus, eļļu, majonēzi, ķiplokus, anšovus, etiķi un citronu sulu.
3.
Sablendē vienmērīgā konsistencē, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
4.
Redīsus, gurķus, kāpostus un cukurzirņus sagriež mazos gabalos.
5.
Uz šķīvja kārto dārzeņus, pa virsu liek mocarellas sieru un aplej ar mērci.
6.
Dekorē ar zaļumiem.