Paštaisīti biešu noķi
Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
250 g vārītas bietes
1 gab. olas WELL DONE
100 g milti
2 g sāls
100 g sarkanās vīnogas
30 g sviests
15 g balzametiķis
1 g svaigi malti melnie pipari
3 g sāls
50 g kazas siers
30 g Extra virgin olīveļļa
2 g svaigs baziliks
Pagatavošana
Var pievienot kraukšķīgi apceptu bekonu.
1.
Virtuves kombainā liek vārītās bietes, olas un sāli, sablendē.
2.
Pievieno pusi miltu un sablendē.
3.
Masu izgāž uz galda un pārber ar atlikušajiem miltiem.
4.
Nedaudz pamīca un sadala 2 daļās.
5.
Katru daļu izrullē garā desā, un no tās ar nazi kniebj nost 1,5–2 cm platus gabaliņus.
6.
Lai iegūtu kādu rakstu, katru klimpiņu var norullēt pa bambusa paklājiņu vai dakšas zariem.
7.
Pannā izkausē sviestu un liek vīnogas.
8.
Maisot tās apcep 5–7 minūtes.
9.
Pieber sāli, pielej balzametiķi un apcep vēl 1 minūti.
10.
Katlā uzvāra ūdeni un liek noķus.
11.
Vāra aptuveni 3 minūtes vai kamēr tie uzpeld virspusē.
12.
Tieši no katla met pannā un ātri apcep 30 sekundes.
13.
Pasniedz ar pāri pārdrupinātu kazas sieru un pārslacītu Extra virgin olīveļļu.
14.
Dekorē liek svaigu baziliku.