Pasta ar citronu, rikotas sieru un Parmas sieru

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

300 g Tagliatelle
½ gab. citrons (miza un sula)
125 g rikotas siers
30 g siers Parmigiano reggiano
30 g Extra virgin olīveļļa
2 g sāls
2 g pipari
2 g baziliks

Pagatavošana

1.
Sālsūdenī liek vārīties pastu 8 minūtes.
2.
Kad pasta ir gatava, saglabā 1 kausiņu ar pastas ūdeni. Nokāš un aplej ar olīveļļu.
3.
Kārtīgi izmaisa.
4.
Pastai pievieno citrona mizu un sulu, izmaisa.
5.
Pievieno rikotas sieru, sāli un piparus pēc garšas. Pievieno pastas ūdeni krēmīgākai konsistencei.
6.
Liek uz šķīvja, un pārber ar rīvētu Parmas sieru.
7.
Pasniedz ar bazilika lapiņām.