Pankūku kūka ar melleņu ievārījumu un šokolādes mērci
Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
4
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
250 g milti
2 ēdamkarotes cukurs
½ tējkarotes sāls
3 olas WELL DONE
500 g piens
1 ēdamkarote kakao
200 g saldais krējums
180 g krēmsiers
3 tējkarotes cukurs
100 g melleņu ievārījums
20 g pūdercukurs
100 g ogas
100 g šokolādes mērce
Pagatavošana
Šo pankūku kūku var pildīt ar jebkādu ievārījumu pēc savas gaumes un dekorēt ar ogām, šokolādi vai cukuru.
1.
Blenderī liek miltus, cukuru, sāli, olas, pienu un kakao, visu sablendē, līdz veidojas viendabīga masa.
2.
Masai ļauj pastāvēt 10 minūtes pirms cepšanas.
3.
Pankūku pannā pēc izvēles cep plānās pankūkas, līdz tās ir brūnas no abām pusēm, un liek uz šķīvja vienā kaudzē.
4.
Jo lielāka diametra pannu izvēlēsieties, jo zemāka būs kūka.
5.
Kad visas pankūkas izceptas un kamēr tās dziest, sakuļ saldo krējumu ar cukuru un iekuļ tajā krēmsieru.
6.
Pankūku kūku veido, kārtās liekot pankūkas, krēmsieru un ievārījumu, ieteicams likt pankūku, krēmsieru, pankūku, ievārījumu.
7.
Pašā augšā uzsmērē krēmsieru un izdekorē ar ogām.
8.
Pankūku kūku liek ledusskapī uz vismaz 1 stundu, lai tā savelkas.
9.
Pirms pasniegšanas pārber ar pūdercukuru un pārlej ar šokolādes mērci.