Orzo pastas salāti ar grila dārzeņiem

Kopējais laiks:
35 min
Sagatavošanās laiks:
15 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

105 g orzo pasta
100 g ķiršu tomāti WELL DONE
2 daiviņa ķiploki
1 ēdamkarote Extra virgin olīveļļa
60 g sarkanie sīpoli
60 g krāsainas paprikas
150 g cukīni
3 g sāls
3 g pipari
1 ēdamkarote ābolu etiķis
5 g baziliks
50 g kazas siers

Pagatavošana

1.
Pagatavo orzo pastu sālsūdenī pēc norādījumiem uz iepakojuma. Nokāš un atdzesē zem auksta, tekoša ūdens. Pārliek lielākā bļodā, samaisa ar tomātiem, 1 ēdamkaroti olīveļļas un ķiplokiem.
2.
Sagriež visus dārzeņus lielos gabalos, apslaka ar eļļu, sāli un pipariem un samaisa.
3.
Dārzeņus liek cepties uz grila vai cepamās pannas 250 ºC temperatūrā 10–12 minūtes. Pēc cepšanas nedaudz atdzesē. Sagriež dārzeņus mazliet mazākos gabaliņos. Pievieno tos pastai, pieliek atlikušo eļļu, ābolu etiķi un sasmalcinātu baziliku.
4.
Saputo kazas sieru un pievieno to salātiem.