Olu salāti ar brētliņām

Kopējais laiks:
1 h
Sagatavošanās laiks:
30 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

200 g kartupeļi
4 olas WELL DONE
100 g svaigi gurķi
100 g majonēze
10 g lociņi
2 g sāls
2 g pipari
10 g Dižonas sinepes
1 gab. čabatas maize
30 g sviests
12 gab. brētliņas

Pagatavošana

1.
Kartupeļus nomazgā un liek vārīties, līdz tie ir mīksti. Nomizo un atdzesē.
2.
Olas liek vārošā ūdenī un vāra 10 minūtes. Atdzesē aukstā ūdenī un nomizo.
3.
Kartupeļus un gurķus sagriež mazos gabalos.
4.
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
5.
Dzeltenumus saspaida ar dakšu, pievieno sinepes, majonēzi, sāli un piparus.
6.
Olu baltumus sagriež tādos pašos gabalos kā kartupeļus.
7.
Bļodā sajauc kartupeļus, gurķus, olu baltumus un smalki sagrieztus lokus.
8.
Pievieno olu dzeltenuma masu un izmaisa.
9.
Čabatu sagriež 4 vienādās daļās un pārgriež gareniski uz pusēm.
10.
Apsmērē ar sviestu un nograuzdē uz pannas.
11.
Uz maizītes apakšas kārto salātus, pa virsu liek 3 brētliņas un pa virsu otru maizītes pusi.