Ņoki ar mocarellas sieru un baklažāniem

Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

225 g ņoķi
½ ēdamkarotes olīveļļa
15 g sīpoli
½ tējkarotes sāls
75–100 g baklažāni
1 daiviņa ķiploki
70 g spināti
½ ēdamkarotes tomātu pasta
400 g sasmalcināti tomāti savā sulā
3 g baziliks
85 g mocarellas siers

Pagatavošana

1.
Pagatavo noķus pēc norādījumiem uz iepakojuma.
2.
Tikmēr uzliek karsēties uz vidēji augstas uguns dziļo pannu vai katlu, kam nav pārklājuma, un ielej eļļu.
3.
Sakapā sīpolus, sagriež gabaliņos baklažānus. Dārzeņus liek uz pannas cepties apmēram 3 minūtes vai kamēr tie paliek mīkstāki. Tad pievieno saspiestus ķiplokus un cep vēl 1 minūti.
4.
Pamazām pievieno spinātus un maisa, lai tie viegli apcepas.
5.
Dārzeņus sabīda uz pannas vienu pusi. Pannā liek tomātu pastu, un cep to, kamēr parādās karamelizēta, viegli grauzdēta smarža.
6.
Pievieno tomātus savā sulā, un visu samaisa. Samazina uguni, uzliek vāku, un ļauj visam burbuļot 5 minūtes vai kamēr baklažāni ir mīksti.
7.
Pievieno noķus, pāri liek mocarellas sieru, uzliek atpakaļ vāku, un gatavo vēl 3–5 minūtes, kamēr mocarellas siers ir izkusis.
8.
Dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.