Musli riekstu batoniņi

Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
25 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
20
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

500 g auzu pārslas
300 g riekstu un ogu maisījums
100 g tumšā šokolāde
100 g zemesriekstu sviests
120 g medus
150 g kokosriekstu eļļa
1 tējkarote sāls

Pagatavošana

1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Trauciņā sajauc riekstu sviestu, medu un kokosriekstu eļļu.
3.
Auzu pārslas sajauc ar riekstu un ogu maisījumu, sāli un sakapātu tumšo šokolādi. Visu iemaisa sagatavotajā masā.
4.
Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru un ieklāj tajā izveidoto masu.
5.
Pa virsu liek vēl vienu cepamā papīra loksni, un ar glāzes apakšu masu cieši piespiež, lai tā būtu kompakta.
6.
Cep 25 minūtes.
7.
Atdzesē līdz istabas temperatūrai un sagriež nelielos gabaliņos.
8.
Uzglabā ledusskapī.