Mongolijas gaļas bumbiņas

Kopējais laiks:
35 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
24
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

Mērcei
60 g sojas mērce
110 g ūdens
4 ķiploka daiviņas
30 g sezama sēklu eļļa
15 g rīvēts ingvers
15 g austeru mērce
15 g hoisin mērce
2 g sarkano piparu pārslas
15 g sezama sēkliņas
70 g brūnais cukurs
450 g malta liellopu gaļa
30 g panko rīvmaize
1 ola
30 g svaigi lociņi
1-2 ķiploka daiviņas
30 g sojas mērce
2 g sarkano piparu pārslas
3 g melnie pipari
4 g sāls

Pagatavošana

1.
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200ºC temperatūrai.
2.
Sakapā lokus, zaļo loku daļu atstāj dekorēšanai.
3.
Lielā bļodā sajauc rīvmaizi ( var izmantot arī parasto rīvmaizi), sakapātus lokus (baltos kātus), olu, sarīvētu ķiploku, sojas mērci, sāli un melnos piparus.
4.
Pēc tam pievieno malto gaļu un viegli sajauc, masu nevajag samocīt, citādi gaļas bumbiņas būs cietas.
5.
Masu veido mazās bumbiņās, izmantojot 1,5 ēdamkarotes gaļas maisījuma.
6.
Gaļas bumbiņas izklāj uz cepešpannas un cep 10–12 minūtes, līdz tās ir zeltaini brūnas.
7.
Kamēr gaļas bumbiņas cepas, lielā pannā uz vidēji augstas uguns karsē mērces sastāvdaļas (izņemot sezama sēklas).
8.
Mērces sastāvdaļas samaisa ar putojamo slotiņu, lai izšķīdinātu cukuru.
9.
Pēc tam mērci vāra uz lēnas uguns, līdz tā samazinājusies uz pusi.
10.
Ik pa laikam apmaisa, lai mērce nepiedegtu.
11.
Kad gaļas bumbiņas ir gatavas, iemaisa tās mērcē.
12.
Apkaisa ar lokiem un sezama sēkliņām.
13.
Var pasniegt kopā ar rīsiem vai ēst kā uzkodas.