Mazas uzkodiņas gan svētku galdam, gan draugu ballītei vai filmu vakaram. Kraukšķīgas un pufīgas.
1.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 220 ºC temperatūrai.
2.
Pagatavo bešamela mērci. Katliņā izkausē sviestu, pievieno miltus un, ātri maisot, palēnām pievieno pienu tā, lai neveidojas kunkulīši. Tie nedrīkst būt mērcē.
3.
Kad mērce sabiezē, ņem nost no karstuma, pievieno sāli, piparus un sinepes, iemaisa.
4.
Apkaisa galdu ar miltiem, ņem kārtaino mīklu, liek vienu mīklas plāksni otrai pa virsu un viegli izrullē, tad izspiež aplīšus vai sagriež kvadrātiņos.
5.
Liek uz cepamās pannas, kas apklāta ar cepamo papīru.
6.
Aplīšus vai kvadrātiņus izkārto atstatus citu no cita. Vidu sadursta ar dakšiņu, malas apsmērē ar sakultu olu.
7.
Uz aplīšiem vai kvadrātiem liek bešamela mērci, tad smalki sagrieztu šķiņķi un sarīvētu cieto sieru. Cep 10–15 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.