Mīkstās piparkūkas
Kopējais laiks:
3 h 40 min
Sagatavošanās laiks:
3 h
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
6
Veģetāra
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
100 g iesals
500 g kviešu milti
140 g sviests
15 g ruma
75 g medus
10 g kardamons
10 g koriandrs
1 g soda
10 g smaržīgie pipari
8 g krustnagliņas
5 g melnie pipari
10 g muskatrieksts
10 g ingvers
30 g kanēlis WELL DONE
9 g cepamais pulveris
225 g cukurs
2 olas WELL DONE
300 g pūdercukurs
112,5 g ūdens
Pagatavošana
1.
Visas garšvielas sasver kopā un aplej ar vārošu ūdeni.
2.
Pievieno medu, iesalu, rumu, sviestu un kārtīgi izmaisa.
3.
Pēc tam pievieno kviešu miltus, sodu un cepamo pulveri.
4.
Ietin plēvē un liek ledusskapī vismaz uz 2 stundām.
5.
Kamēr mīkla atpūšas ledusskapī, tikmēr pagatavo glazūru – olu baltumus atdala no dzeltenumiem un uzputo tos stingrās putās.
6.
Lēnām vairākās daļās pievieno pūdercukuru.
7.
Pēc tam glazūru pilda konditorejas maisos un liek ledusskapī atpūsties.
8.
Pēc 2 stundām mīklu ņem ārā no ledusskapja, izrullē, izspiež vēlamās formas un liek līdz 180 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī uz 8–10 minūtēm.
9.
Atdzesē un dekorē ar glazūru.