Mīdijas čili un tomātu mērcē ar ķiplokmaizi
Kopējais laiks:
20 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
15 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies
Sastāvdaļas
500 g mīdijas
30 g čili pipari
300 g konservēti tomāti savā sulā
40 g šalotes sīpoli
10 g ķiploki
2 ēdamkarotes tomātu pasta
150 g sauss baltvīns
40 g sviests
½ tējkarotes cukurs
½ tējkarotes kaltēts baziliks
½ tējkarotes kaltēts timiāns
200 g baltmaize
10 g ķiploki
50 g olīveļļa
10 g pētersīļi
Pagatavošana
Baltvīnu receptē var aizstāt ar dārzeņu buljonu vai, pielāgojot garšvielu daudzumu, ar ūdeni.
1.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 ºC temperatūrai.
2.
Mīdijas liek vēsā sālsūdenī uz 15 minūtēm, izmet tās, kas atvērušās, pārējās nomazgā.
3.
Katlā vai pannā ar augstām malām izkausē sviestu, liek cepties sīpolus, čili un ķiplokus, cep 2–3 minūtes.
4.
Pievieno garšvielas un tomātu pastu un apcep 1 minūti.
5.
Pievieno tomātus un baltvīnu, sautē 10 minūtes.
6.
Pievieno notīrītās mīdijas, uzliek katlam vāku un sautē 5–7 minūtes, līdz visas mīdijas ir atvērušās.
7.
Tikmēr uz cepešpannas kārto sagrieztu vai saplēstu baltmaizi.
8.
Katru maizes gabalu ierīvē ar svaigu ķiploku.
9.
Pārslaka ar eļļu un cep 4 minūtes no katras puses vai līdz maize ir zeltaini brūna.
10.
Mīdijas pasniedz ar pāri pārkaisītiem sakapātiem svaigiem pētersīļiem un cepto ķiplokmaizi.