Menca ar tvaicētiem dārzeņiem

Kopējais laiks:
35 min
Sagatavošanās laiks:
5 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

400 g mencas fileja
400 g saldētu dārzeņu maisījums
200 g sezama sēklu eļļa
½ svaigs sarkanais čili pipars
5 g kinza
10 g citronzāle
30 g laima sula
10 g svaigs ingvers
2 tējkarotes medus
1 tējkarote sāls
1 laims pasniegšanai

Pagatavošana

Dārzeņus var aizstāt ar jebkuriem sev mīļākajiem vai sezonāliem.
1.
Piestā sastampā ingveru, čili piparus, citronzāles gabaliņu un kinzu.
2.
Iemaisa laima sulu, sezama eļļu, medu un sāli.
3.
Lielā katlā liek iekšā nokāšamo sietiņu tā, lai tas nepieskaras katla apakšai.
4.
Ielej tik daudz ūdens, lai tas nepieskaras sietiņa apakšai.
5.
Kad ūdens sācis vārīties, sietiņā ieber dārzeņus, uzliek vāku un tvaicē pēc norādījumiem uz iepakojuma, parasti 7–10 minūtes.
6.
Dārzeņus ņem laukā no sietiņa un apsedz ar foliju, lai neatdziest.
7.
Sietiņā liek nelielu cepamā papīra gabalu, uz kura novieto mencas fileju ar ādu, ja tāda ir, uz leju.
8.
Liek virsū vāku un tvaicē 10–15 minūtes atkarībā no gabala izmēriem.
9.
Drošībai var pārbaudīt ar gaļas termometru, vai zivs sasniegusi vismaz 60 grādu temperatūru.
10.
Šķīvī kārto dārzeņus, pa virsu liek zivi, pāri pārlej mērci un pasniedz ar svaiga laima daiviņām.