Melones, piparmētru un kokosriekstu saldējums

Kopējais laiks:
20 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
10 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
8
Vegāna
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

1 kg melone galia
70 g brūnais cukurs
80 g kokosriekstu sviests
2 bundžas kokosriekstu piens
15 lapiņas piparmētras

Pagatavošana

Pagatavo iepriekšējā dienā. Kokosriekstu pienu ieteicams ielikt ledusskapī pirms lietošanas vismaz uz 12 stundām. Pasniedz trauciņos vai vafeļu konusos.
1.
Meloni nomizo, izņem sēkliņas, liek blenderī, pievieno cukuru, kokosriekstu sviestu un piparmētru lapiņas. Visu samaļ viendabīgā masā.
2.
Atver kokosriekstu piena bundžas un uzmanīgi noņem krēma daļu, nepiejaucot kokosriekstu ūdeni. Krēmu uzputo ar mikseri.
3.
Kokosriekstu krēmam divās daļās pievieno un iecilā melones masu. Pilda formiņās vai vienā lielā formā un liek saldētavā vismaz uz 8 stundām.
4.
Pasniedz ar ogām, vafeļu konusiem un piparmētru lapām.