Melleņu un baltās šokolādes kūciņas

Kopējais laiks:
1 h
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
40 min
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
12
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

60 g sviests
125 g cukurs
1 ola
150 g grieķu jogurts
160 g milti
1 tējkarote cepamais pulveris
1 tējkarote vaniļas cukurs
30 g baltā šokolāde
60 g + 60 g dekoram mellenes
1 citrons
250 g krēmsiers Rasa
100 g sviests
100 g pūdercukurs

Pagatavošana

Sviestam un krēmsieram jābūt istabas temperatūrā, lai izdotos gan kūciņas, gan krēms.
1.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
2.
Sviestu saputo kopā ar cukuru un vaniļas cukuru, pievieno olu un turpina putot. Piesijā daļu miltus ar cepamo pulveri un pievieno pusi no grieķu jogurta – iecilā. Pievieno atlikušos miltus un grieķu jogurtu – iecilā. Pievieno mellenes, balto šokolāde un citrona miziņu. Iecilā. Pilda masu tējas kūciņu formās. Cep 15 – 20 minūtes.
3.
Pēc cepšanas, kūciņas atdzesē.
4.
Gatavo krēmu. Krēmsieru saputo ar pūdercukuru, pievieno sviestu un citrona miziņu, un turpina putot līdz iegūst viendabīgu masu.
5.
Krēmu pilda konditorejas maisiņā un uzspiež uz kūciņām. Tās var pasniegt uzreiz, vai arī ļaut mazliet savilkties, ieliekot tās ledusskapī. Dekorē ar mellenēm.