2 ēdamkarotes bruschetta smēriņš ar papriku un baklažāniem
2 ēdamkarotes olīveļļa
400 g smalcināti tomāti savā sulā
Pagatavošana
Saldā kartupeļa načos var gatavot dubultu porciju, bet cept pa vienai pannai, lai tie būtu kraukšķīgi.
1.
Cepeškrāsni sakarsē līdz 210 ºC temperatūrai.
2.
Sīpolus un cukīni sagriež kubiņos, ķiploka daiviņas nomizo un sasmalcina.
3.
Saldos kartupeļus kārtīgi nomazgā, noslauka un sagriež 3 mm plānās šķēlītēs.
4.
Liek bļodā, pārkaisa ar 1 tējkaroti Fajita un 2 ēdamkarotēm eļļas un liek uz cepamās pannas.
5.
Liek cepties uz 20 minūtēm, pēc 10 minūtēm apgriež uz otru pusi.
6.
Pannā sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas.
7.
Liek cepties sasmalcinātus ķiplokus un sīpolus, cep apmēram 3 minūtes.
8.
Tad pievieno cukīni un cep vēl 5 minūtes.
9.
Pupiņas nokāš un noskalo.
10.
Pupiņas, tomātus savā sulā, meksikāņu garšvielas, brusketas smēriņu un čili pievieno pannai ar dārzeņiem, visu samaisa un turpina sutināt uz vidējas uguns apmēram 10 minūtes.
11.
Nomizo , saspaida avokado, piespiež tam pusi laima sulas, kārtīgi samaisa, pievieno sāls šķipsnu, maltus melnos piparus un čili.
12.
Pasniedz dārzeņu čili ar saldo kartupeļu načos, pievieno avokado mērci un laima šķēli.