Zaļie salāti ar riekstiem, kvinoju un humosu.
Pasniedzot salātus, var pievienot tumšo čabatas maizi.
1.
Pagatavo kvinoju pēc norādījumiem uz iepakojuma un atdzesē.
2.
Pannā apgrauzdē mandeles un zemesriekstus.
3.
Lielā bļodā liek rukolu un salātu maisījumu.
4.
Nomizo un sasmalcina burkānus, ko liek pāri salātu lapām.
5.
Pievieno kvinoju, zemesriekstus un mandeles.
6.
Pagatavo humosu – smalcinātājā liek noskalotus turku zirņus, eļļu, citronu sulu, sāli, piparus un ķiplokus, samaļ viendabīgā masā, ja šķiet, ka ir mazliet par biezu, tad pievieno nedaudz ūdens.
7.
Humosu liek mazākā bļodiņa.
8.
Pagatavo salātu mērci – bļodiņā sajauc visas salātu mērces sastāvdaļas, pagaršo un pievieno medu vai citronu sulu, ja nepieciešams.
9.
Salātu mērci pārslaka pāri salātiem un pasniedz kopā ar humosu un maizi.