Marinētu biešu tartes

Kopējais laiks:
40 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
30 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

1 iepakojums kārtainā mīkla
3 dažādās krāsās bietes
citrons (miza un sula)
olīveļļa
1 tējkarote medus
½ tējkarotes čili pipari
200 g krēmsiers
100 g fetas siers
100 ml saldais krējums
50g rukola

Pagatavošana

1.
Kārtaino mīlu atlaidina un sagriež kvadrātveida porciju gabalos.
2.
Katram mīklas kvadrātiņam 1 cm attālumā no malām apgriež apkārt, neiegriežot mīklā līdz galam. Viduci sadursta ar dakšu. Liek līdz 200 ºC temperatūrai sakarsētā cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes, kamēr tie ir zeltaini brūni.
3.
Bietes nomizo un ar mandolīnu sagriež plānās šķēlītēs. Liek bļodiņā un aplej ar olīveļļu, citronu sulu un miziņām. Pievieno medu, čili un sāli un samaisa. Atstāj uz 30 minūtēm iemarinēties.
4.
Pagatavo krēmu, saputojot kopā krēmsieru ar fetas sieru. Noregulē garšu ar sāli un pipariem.
5.
Katrai tartei pa vidu kārto krēmu, virsū liek marinētās bietes un dekorē ar rukolu.