Marinētu biešu salāti

Kopējais laiks:
30 min
Sagatavošanās laiks:
10 min
Gatavošanas laiks:
20 min
Sarežģītības pakāpe:
Viegli
Porcijas:
2
Veģetāra
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

100 g salātlapas
2-3 dažādās krāsās bietes
100 g pekanrieksti
100 g mīksts kazas siers
1 citrons (miza un sula)
3 ēdamk. olīveļļa
1 tējk. medus
pēc garšas sāls
pēc garšas pipari

Pagatavošana

1.
Bietes nomizo un sagriež plānās šķēlītes. Iemarinē, aplejot ar citronu sulu, pievienojot citronu miziņas, olīveļļu, medu, sāli un piparus. Atstāj uz 30 minūtēm garšām savilkties.
2.
Apgrauzdē pekanriekstus uz karstas un sausas pannas.
3.
Šķīvī kārto salātlapas, biešu šķēles, kazas sieru un riekstus. Visu pārlej ar biešu marinādi un pasniedz.