Uz pannas izkausē sviestu. Pievieno smalki sagrieztas sīpola šķēles, apber ar sāli, pipariem, timiāni un apmaisa. Sautē 7-10 min ik pa laikam apmaisot, līdz sīpoli paliek mīksti un brūngani. Pievieno pusi no portera, turpina sautēt, līdz lielākā daļa šķidruma ir iztvaikojusi. Tad pievieno atlikušo porteri un turpina sautēt, līdz viss šķidrums ir iztvaikojis.
2. Gatavo mērci
Mazā katliņā ielej viskiju un uzvāra. Turpina vārīt apmēram 2 minūtes, tad pievieno pārējās mērces sastāvdaļas un samaisa. Samazina liesmu un ļauj vārīties uz lēnas uguns 5-7 minūtes.
3. Gatavo burgeri
Lielā bļodā sajauc malto gaļu ar sāli, pipariem un sīpolu. Veido 4 kotletes.
Pannu apslaka ar eļļu. Cep kotletes 6 minūtes no katras puses (vai pēc savas gaumes). Noslēdzošā cepšanas minūtē kotleti apziež ar sagatavoto mērci un uzliek siera šķēli. Ļauj tai izkusts.
Tad maigi apcep burgera maizītes, lai tās ir zeltaini brūnganas (iekšpusīti).
4. Liec kopā burgeri
Uz apakšējās maizītes uzsmērē mērci, pievieno rukolu, tad kotleti, uz tās karamelizētos sīpolus. Pēc garšas pievieno arī sieru vai citas sastāvdaļas.