Liellopu gaļas sautējums ar kanēli

Kopējais laiks:
2 h 20 min
Sagatavošanās laiks:
20 min
Gatavošanas laiks:
2 h
Sarežģītības pakāpe:
Vidējs
Porcijas:
2
maxima.lv/paldies

Sastāvdaļas

250 g liellopu gaļa
2 g kanēlis WELL DONE
2 g muskatrieksts
50 g piens
15 g sviests
150 g burkāni
½ liellopu buljona kubiņš
120 g kartupeļi
40 g brendijs
85 g sīpoli
175 g selerijas

Pagatavošana

1.
Gaļu sagriež apmēram 2,5 x 2,5 cm lielos gabalos.
2.
Gaļu liek bļodā, pievieno pienu, kanēli un muskatriekstu un kārtīgi izmīca.
3.
Pēc tam to liek ledusskapī vismaz uz 10 stundām.
4.
Nomizo burkānus un sīpolus, sagriež tos lielos gabalos.
5.
Gaļu nosusina papīra dvielī, liek karsēties katlu, ielej nedaudz eļļas, pieliek sviestu.
6.
Gaļu apcep no visām pusēm, un tas jādara ātri, lai tiek aprautas un apbrūninātas visas puses.
7.
Pievieno brendiju un maisa.
8.
Pievieno burkānus un sīpolus, turpina maisīt.
9.
Lej klāt uzvārītu ūdeni un buljona kubiņu, samazina liesmu uz mazu un, ik pa laikam apmaisot, sautē 1 stundu 30 minūtes.
10.
Pēc tam pievieno selerijas un kartupeļus un turpina vēl sautēt 30 minūtes.
11.
Pasniedz karstu ar skābo krējumu un zaļumiem.